Over Ons

Foto (12 van 14)
Het ontstaan van Little house of health

 

Al jong kwam ik in aanraking met massage.

Als mijn ouders last hadden van hun rug riepen ze vaak één van hun kinderen of allemaal (wij waren thuis met 6 kinderen) en terwijl zij op de grond gingen liggen liepen wij letterlijk over hun heen (Ashiatsu of barefoot). En dat was voor hun een massage.

Ook als één van ons last had van de nek dan riepen we ‘kom even pitjit’ en dan was er altijd wel iemand die ‘even komt kneden’.

Mijn vader masseerde ook familie en vrienden met zijn handen en met behulp van magneten en bamboestokken.

Ik vond het altijd fascinerend om te zien en te horen hoe goed mensen er van opknapten.

Maar zo was ik al jong onbewust met masseren bezig.

Pas op latere leeftijd ben ik weer met massage in aanraking gekomen via een fysiotherapeut.

Hij behandelde mijn knie en gebruikte daarbij ook massagetechnieken, vooral deze technieken ervaarde ik als genezing voor mijn knie.

Ik dacht tijdens de behandeling nog; dat doe ik eigenlijk ook gelijk bij mijn kinderen als ze zich pijn hebben gedaan, dan wrijf ik ook over de zere plek.

Massage werd een passie,ik besloot om me er verder in te verdiepen en heb dan ook mijn diploma als massage-en shiatsutherapeut behaald.

Inmiddels ben ik zover opgeleid dat ik me heb kunnen aansluiten bij de beroepsvereniging BATC

http://www.batc.nl/

Tijdens mijn werkervaring als masseur aan huis, mijn praktijk in huis en in de sauna stuitte ik op situaties die ik liever anders zou zien maar die alleen mogelijk waren als je bepaalde situaties anders zou kunnen aanpakken.

Situaties zoals ‘aan de lopende band’ masseren, weinig persoonlijke aandacht voor de client en op onbekend terrein masseren wilde ik gaag verbeteren.

Mijn antwoord daarop was; je passie delen met andere masseurs en alle struikelblokken verbeteren.

Dus werken in een team van masseurs met verschillende specialismen die van elkaar leren en elkaar aanvullen daar waar het nodig is.

Op deze manier hebben we veel persoonlijke aandacht voor de klant en kunnen we met elkaar overleggen als er vragen zijn. Dus kwaliteit is wat de klant krijgt.

Met behulp van mijn levenspartner Simon , die voedingsdeskundige is en intensief sportman, heb ik die gedachte om kunnen zetten naar werkelijkheid.

Omdat wij allebei vinden dat een gezonde geest in een gezond lichaam hoort besloten we een plek te creeren waar het mogelijk is om mensen hierin te begeleiden.

Zo werd ‘Little house of health’geboren; een plek waar het oosten het westen ontmoet door het delen van een passie.

U bent welkom!

 

Hartelijke groet,

 

Maya van Polanen Petel en Simon Coenen

 

 

Comments are closed.